OM in hoger beroep in strafzaken in Noord-Nederland

NOORD-NEDERLAND – In de zaak Hoendiep waarbij op 4 maart 2013 een echtpaar uit Aduard om het leven werd gebracht, eiste het OM een gevangenisstraf van 30 jaar voor moord. De rechtbank achtte niet bewezen dat er sprake was van voorbedachte rade en legde een straf van 25 jaar op voor gekwalificeerde doodslag. Het OM gaat daarom in deze zaak in appèl.

 

In de zaak Oosterwolde waarbij op 9 januari 2013 de 51-jarige Henk Eker werd doodgeschoten, eiste het OM gevangenisstraffen van tien en twaalf jaar. De rechtbank sprak beide verdachten vrij. Ook in deze zaak heeft het OM hoger beroep ingesteld.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt