Brandweer Veenhuizen draagt overwinning op aan collega. (VIDEO)

WORKUM – De brandweer van Veenhuizen wist na de overwinning in Roden ook tijdens de brandweerwedstrijden Tas HD in Workum de overwinning te pakken. Aan de brandweerwedstrijden deden negen brandweerkorpsen mee uit de noordelijke provinciën. De eerste drie waaronder Veenhuizen, maar ook hun collega’s uit Noordenveld uit Peize zullen op 14 juni uitkomen tijdens de tweede ronde gewestelijke brandweerwedstrijden Tas HD in Haren. De bedrijfsbrandweer van Philips in Drachten werd knap derde.

Het korps van Veenhuizen liet tijdens de uitreiking weten de prijs op te zullen dragen aan één van hun collega, Omdat hij mogelijk nog kort in hun bijzijn is. Waarna er minuten lang een indrukwekkende staande ovatie werd gegeven door de aanwezigen. De brandweerlieden hebben gezamenlijk de prijs en een korps foto aan hem overhandigd. Eerder deze maand werd hij bij de brandweer al koninklijk onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau.

Scenario:

In een bovenwoning van een voormalig winkelpand aan het Noard in Workum was tijdens het klussen brand uitgebroken. De bewoners waren bezig om verf van de kozijnen af te halen met een verfbrander. In het pand waren meerdere slachtoffers aanwezig, zij moesten dan ook door de brandweer gered worden. De brand was door geslagen naar het winkelpand er onder.

Voor de winkel had een aanrijding plaats gevonden tussen twee voertuigen met een Cambuur-supporter en een Heerenveen-supporter. De twee gunde elkaar het licht niet en gingen met elkaar op de vuist. In afwachting van de politie probeerde de brandweer de gemoederen tussen beide te sussen.

Uitslag brandweerwedstrijden Workum:

1. Brandweer Veenhuizen /NOORDENVELD (Door naar de 2e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden Tas HD op 14 juni in Haren)
2. Brandweer Peize /NOORDENVELD (Door naar de 2e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden Tas HD op 14 juni in Haren)
3. Bedrijfsbrandweer Philips /DRACHTEN (Door naar de 2e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden Tas HD op 14 juni in Haren)
4. Brandweer Finsterwolde
5. Brandweer Wagenborgen
6. Brandweer Surhuisterveen
7. Brandweer Vlagtwedde
8. Brandweer Zwinderen (Tijdsoverschrijding)
9. Brandweer Heerenveen (Tijdsoverschrijding)

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

One thought on “Brandweer Veenhuizen draagt overwinning op aan collega. (VIDEO)

  • 25 mei, 2014 at 08:20
    Permalink

    Wat een super prestatie van korps Veenhuizen, en een lief gebaar naar collega toe. Wens het korps op 14 juni heel veel succes toe. Ook hun collega en zijn familie wil ik heel veel sterkte en kracht toe wensen in zijn laatste fase van zijn leven. Het leven is niet altijd leuk en eerlijk.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt