Veel belangstelling voor Bajesdag in Veenhuizen.

VEENHUIZEN – Op 14 juni wordt door Het Gevangenismuseum in Veenhuizen de Bajesdag georganiseerd in samenwerking met de PI Veenhuizen , Dienst Vervoer en Ondersteuning en Justitie, Rechtbank Noord-Nederland en de politie. De vele belangstellenden die de dag bezochten konden zien hoe het in het gevangenis leven vroeger aan toe ging, maar ook hoe het er nu aan toe gaat. Tijdens de Bajesdag is er van alles te doen in en om het museum.

Kinderen konden bij het forensisch opsporingsteam van de politie hun vingerafdrukken vastleggen en instrumenten bekijken die worden gebruikt bij een onderzoek. Op het binnenterrein van het voormalig arbeidscomplex werden demonstraties gegeven door de Interne Bijstandsteam (IBT) en Justitie. Kinderen konden zich lekker uitleven op het IBT team met blokken en gummiknuppels. Ook waren er diverse voertuigen aanwezig van de Dienst Vervoer & Ondersteuning.

Zij regelen het beveiligd vervoer voor Justitie van verdachten, gedetineerden, vreemdelingen en civiel en strafrechtelijke kinderen naar rechtbanken, gevangenissen, klinieken en overige instellingen. Zo zijn er een aantal speciale voertuigen te zien, zoals de grootste cellenbus waar 28 gedetineerden tegelijk kunnen worden verplaatst. Tevens dient de cellenbus als mobiele cel capaciteit  bij grote evenementen met een verhoogd risico, zoals festivals en voetbalwedstrijden.

Foto’s: R.Koene © Compact Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt