VIDEO: Verdachte aangehouden voor brandstichting bij Bibliotheek in Roden. (Update)

RODEN – Vrijdagavond omstreeks 23.15 uur brak er in de Bibliotheek van Roden aan de Meester Apothekerstraat een brand uit. De politie heeft voordat de brandweer ter plaatse was nog geprobeerd de brand te doven met een brandblusser.

De brandweer schaalde in verband met de situatie op naar middelbrand waardoor ook het korps van Leek werd gealarmeerd. Ondertussen werd door de politie een man aangehouden die in verband werd gebracht met de brand.

Hij zou mogelijk een molotov cocktail binnen in het pand hebben gegooid. De politie kon dit niet bevestigen aangezien onderzoek dit moet uitwijzen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Assen.

In het gebouw woedde korte tijd een hevige brand, mede door snel ingrijpen van de brandweer werd voorkomen dat het vuur zich verspreidde. In het bibliotheek gebouw was een inbrengwinkel gevestigd die behoorlijke schade heeft opgelopen. De technische recherche zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.\

Politieberict:

Roden – De politie heeft vrijdagavond een 41-jarige man uit Roden aangehouden als verdachte van een brandstichting.

Even na elf uur kwam er een melding van een brand in de openbare bibliotheek in de Meester Apothekerstraat. In het pand bleek kleding in brand te staan van een inbrengwinkel die in het pand van de bibliotheek is gevestigd. Met daarbij duidelijke aanwijzingen voor brandstichting. De brandweer wist de brand snel te blussen. Er waren meerdere getuigen die informatie konden geven aan de politie. Op basis daarvan werd de verdachte, die in de buurt van de brand werd aangetroffen, aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Foto’s R.Koene © Compact Media

RTV Noord

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt