Assen op zoek naar nieuwe organisator TT Festival.

ASSEN – Op de dag dat door de college van B en W van de gemeente Assen de uitkomst van de evaluatie van de TT Speedweek wordt gepresenteerd, is ook bekend geworden dat de organisator van het TT Festival het Rotterdamse bedrijf Speed Events ermee stopt.

Voorafgaand aan het evenement had de gemeente Assen nog een geschil met Mix Events uit Leeuwarden die de toezegging zou hebben gehad om ook voor 2014 het evenement te mogen organiseren. Echter gunde de gemeente de organisatie voor de TT Festiviteiten in 2014 aan Speed Events. Al snel bleek dit een ongelukkig huwelijk te worden.

Bij het bekend maken van het programma voor de TT Speedweek kreeg de organisatie veel kritiek van de noordelingen en ondernemers uit Assen. Zo ontbrak er aan de Weierstraat  in Assen een podium en werd het podium achter het gemeentehuis verplaatst naar de Havenkade. Ook een line up van bekende artiesten en bands bleven uit. Speed Events wilde tevens podia’s afsluiten met hekken en entree vragen. Na druk van de gemeente Assen werd dit voorkomen.

Het ambitieus plan om van een drie daags evenement een week vol TT festiviteit te organiseren eindigde in een flop, zo werd o.a de motorbeurs gecanceld, omdat de beveiliging niet in orde was. Tijdens het TT Festival van woensdag t/m vrijdag werd door pers en artiesten geklaagd over onduidelijke afspraken en faciliteiten.

Alles bij elkaar zorgde ervoor dat het evenement  in de voorafgaande dagen minder bezoekers trok dan voorgaande jaren. Enkele ondernemer hebben door de situatie er financieel onder geleden. Tevens omdat de prijzen voor een terras en een tapvergunningen  ook nog omhoog waren gegaan.

Om 13.00 uur wordt er een persconferentie gegeven over de TT week.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt