Stormschade op Norgerweg in Veenhuizen.

Kaart KazernevolgordetabelVEENHUIZEN – Zondagavond omstreeks 20.20 uur werd er ter hoogte van de kantoren van het Munitie Complex in Veenhuizen een stormschade gemeld. Ter plaatse werd er ter hoogte van de Fledders een afgebroken tak op de weg aangetroffen. Deze werd door de brandweer met een handzaag in stukken gezaagd waarna deze werden verwijderd.

Tegenwoordig worden meldingen door de Meldkamer Noord-Nederland niet meer door deskundig personeel met gebiedskennis gealarmeerd maar door een kazerne volgorde tabel die aangeeft welk korps er gealarmeerd moeten worden.

Aan de hand van de gemiddelde opkomsttijd in combinatie van de aanrijtijd zou het snelste korps gealarmeerd worden voor een melding. Door verschillende interpretatie van het in plotten naar de meldkamer en de snelheid onder prioriteit 2 naar een melding is er met onjuiste gegeven gerekend. Dit is destijds ook aangegeven aan het bestuursorgaan van de brandweer in Drenthe (VRD) net als de ongunstige locatie’s van brandweerkazerne’s, maar vooralsnog niks meegedaan.

Hierdoor werd vanavond in plaats van het korps van Veenhuizen (4,0 km) het korps van Norg gealarmeerd (6,5 km) voor de stormschade aan de Norgerweg in Veenhuizen. Volgens de genoemde tabel zal ook bij een brand of ongeval op het Munitie Complex de brandweer van Veenhuizen overgeslagen worden. Zolang de burgers niet gaan morren en de brandweer van omliggende korpsen zich afvragen of de melding wel klopt en niet worden gehoord door de Meldkamer Noord-Nederland en de VRD. Wie houdt dan wie voor de gek?

Misschien is dit wel een voorbode van de Veiligheidsregio Drenthe. Zoals wij eerder hebben aangegeven moet de VRD flink bezuinigen. Het opheffen van een brandweerkorps kan daar flink aan bijdragen. 

Tekst: © Compact Media

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt