Grootschalige alarmering voor klein vliegtuig

Eelde – Zondagmiddag kwamen de hulpdiensten in actie op Groningen Airport Eelde na een melding over een brandlucht in een geland vliegtuigje.

Omstreeks 13.10 uur landde een eenmotorig vliegtuig met twee inzittenden op het vliegveld. De inzittenden meenden een brandlucht te ruiken en waarschuwden de luchtverkeersleiding.

Volgens het protocol voor crisissituaties op het vliegveld is vervolgens een GRIP (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure) situatie afgekondigd en gingen de hulpdiensten ter plaatse.

In het vliegtuigje is geen brandlucht meer vastgesteld en er is ook geen brand geweest. De twee inzittenden zijn voor de zekerheid onderzocht door medewerkers van de ambulancedienst. Er is geen letsel vastgesteld.

Tekst:Politie.nl

Foto’s P.Koene & R.Koene © Compact Media

Drenthe Journaal

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt