Demonstratie tegen aanslag Parijs

ASSEN – Burgemeester Marco Out sluit zich van harte aan bij de oproep van collega’s en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters om te demonstreren tegen de terroristische aanslag in Parijs en voor de vrijheid van meningsuiting. Hij wil de inwoners van Assen graag in de gelegenheid stellen vanavond samen met hem op de Brink steun te betuigen aan de slachtoffers, de inwoners van Parijs, de pers en de politie. Hij doet dat uit grote betrokkenheid en solidariteit met hen die getroffen zijn door de aanslag.

De burgemeester ziet de aanslag op journalisten als een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. En dat is een aanslag op de vrijheid en daarmee op ons allemaal, vindt hij. Daarnaast is het ook een aanslag op de politie. Juist journalisten en politieagenten staan in onze samenleving pal voor onze vrijheden. Samen met de inwoners van Assen wil hij het signaal afgeven dat we die vrijheden moeten koesteren en bewaken.

De burgemeester heeft de Commissaris van de Koning, de heer Tichelaar, geïnformeerd over zijn  initiatief. De heer Tichelaar heeft aangegeven dat hij vanavond eveneens aanwezig zal zijn op de Brink. De demonstratie begint om 18.00 uur.

Ook in Leeuwarden, Groningen en Emmen zou een samenkomen zijn voor de vrijheid van meningsuiting. Om 11.00 uur hielden veel radio stations en omroepen een minuut stilte.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt