Politie op zoek naar jongens met balletjespistool

Assen – De politie in Assen is op zoek naar twee jongens die dinsdagmiddag een 11-jarig meisje hebben beschoten met een balletjespistool.

Een 11-jarig meisje uit Assen fietste na schooltijd nabij het speeltuintje aan de Frans Halslaan tussen bakkerij De Pelikaan en de Roerdompstraat toen er twee jongens stonden met een wapen. Een van de jongens riep dat ze moest stoppen of dat hij haar anders van haar fiets af zou schieten. Het meisje fietste snel door en werd beschoten. Ze werd naast haar linkeroog geraakt door een balletje. Hierdoor kreeg ze hoofdpijn en pijn aan haar oog. Even later zagen een 9-jarig jongetje en een ander 11-jarig meisje, beiden ook uit Assen, de beide jongeren nabij kinderboerderij Valkensteijn aan de Vredeveldseweg. De jongeren liepen in de richting van de Tuinstraat. De 9-jarige en 11-jarige zagen dat een van de jongens een wapen in zijn hand had. De 9-jarige schrok hier zo van dat hij moest hyperventileren. De schrik zat er bij de drie zo in dat er slachtofferzorg is geregeld. De meisjes konden het volgende signalement geven:

Jongen 1
Blanke jongen, met kort blond haar. Ongeveer 16 tot 19 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 mtr groot. Hij droeg een zwarte jas tot op zijn heupen en een donkerblauwe spijkerbroek. Tevens droeg hij een zwarte rugzak.

Jongen 2
Blanke jongen, kort blond haar. Ook ongeveer 16 tot 19 jaar oud. Zelfde lengte als jongen 1. Hij droeg een geel/oranje jas en een zwarte trainingsbroek met ritsen in de broekzakken. Beide jongens hadden een fiets bij zich waarvan één een opoefiets betrof.

Getuigen/tips
Gistermiddag werd een burgernetactie opgestart maar dit leverde geen reacties op. De politie is op zoek naar getuigen en/of mensen die weten welke jongens hiervoor verantwoordelijk zijn. Weet jij welke jongens wij zoeken? Bel dan met 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Tekst: politie.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt