Video: Vermiste man uit Assen weer terecht en aangehouden

ASSEN- Zondagmiddag is de sinds zaterdagmorgen vermiste Paul Rus gevonden. De man werd als vermist opgegeven nadat er zaterdagmorgen brand uitbrak in een woning aan de Hertenlaan in Kloosterveen.

Omdat het niet duidelijk was waarom de man was vertrokken werd er zaterdagmiddag een burgernetactie gestart in Assen en omgeving. Dit leidde uiteindelijk zondagmorgen tot resultaat. Passanten zagen op het Daan Huizingapad in Assen een man brand stichten. Hierop werd de politie gealarmeerd.  Bij aankomst troffen ze de sinds zaterdag vermiste man aan.

De man was bij het aantreffen in het bezit van een vuurwapen. De man is door de politie aangehouden en wordt verdacht van brandstichting in de woning aan de Hertenlaan en wapenbezit. De Rothweiler is in het bos aangetroffen en was doodgeschoten.

De forensische opsporing heeft vanochtend in de woning aan de Hertenlaan onderzoek gedaan.

Foto: R.Koene ©  Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Politiebericht:

Assen – De politie heeft zondagmiddag op het Daan Huizingapad in Assen de vermiste Paul Rus aangetroffen. De politie reageerde op een melding dat in het nabijgelegen bos een brandje was gezien.

Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen zij de vermiste man aan terwijl hij bezig was met het stoken van een vuurtje. Bij de man troffen agenten een vuurwapen aan. De 57-jarige man uit Assen werd vervolgens aangehouden voor wapenbezit en brandstichting.

Aanwijzingen brandstichting
Tijdens het eerste forensische onderzoek blijkt dat er duidelijke aanwijzingen zijn voor brandstichting van de woning aan de Hertenlaan in Assen. Het onderzoek naar de toedracht van de brand is nog volop bezig.

Hond

Ten slotte werd in het bos zijn hond, een Rottweiler, aangetroffen. Het dier bleek te zijn doodgeschoten. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij werd gesloten in een cel. De verdachte wordt gehoord.

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt