Brandweer Drenthe genomineerd voor gouden rookmelder!

ASSEN – Brandweer Drenthe is, samen met Veiligheidsregio’s Gelderland Midden en Gooi- en Vechtstreek, door de begeleidingscommissie Brandpreventieweken genomineerd voor de Gouden Rookmelder 2014.

Gekoppelde rookmelders met de buren

De commissie was erg gecharmeerd van de draadloos gekoppelde rookmelders  met de buren, waardoor mooie gesprekken ontstonden over vluchtplannen met de buren. Dit betreft ons project ‘noaberhulp’, waarbij in de woningen van 6 minder zelfredzame personen een rookmelder is geplaatst die draadloos is gekoppeld met een rookmelder van de buurman of buurvrouw. Bij alarm kan deze ‘goede’ buur de minder zelfredzame persoon een handje helpen.

16 april ‘Expertdag’

Op de Expertdag van donderdag 16 april bij het IFV in Arnhem kunnen we de nominatie omzetten naar één van de uiteindelijk preventieprijzen: de Gouden Rookmelder, de Zilveren of de Bronzen Rookmelder. Hiervoor krijgen we die dag zes minuten de tijd om te vertellen over het project. Na de presentatie brengen alle aanwezigen een stem uit. Het idee met de meeste stemmen wint uiteindelijk de gouden rookmelder.

Workshop met deelnemers

Ook organiseren wij op deze dag een workshop. Samen met de deelnemers gaan we in op het waarom, hoe en de ervaringen die tijdens dit project met de draadloos gekoppelde rookmelders zijn opgedaan. Zo hopen we input te krijgen vanuit Brandweer Nederland voor eventuele doorontwikkeling van onze actie.

Nationale Brandpreventieweken

Ieder jaar worden in de maand oktober de Nationale Brandpreventieweken georganiseerd. De Expertdag, meestal in april, is de dag waarop iedereen van Brandweer Nederland wordt uitgenodigd die zich bezighoudt met brandveilig wonen. De maand oktober moet ‘bol’ staan van activiteiten die helpen de brandveiligheid thuis te verbeteren.

Op deze dag worden alle initiatieven in de verschillende regio’s met elkaar gedeeld. De gouden rookmelder wordt uitgereikt voor het meest inspirerende idee. We spreken met elkaar af op welke doelgroep /thema in oktober 2015 de aandacht wordt gericht. Met deze ideeën  en de informatie en wetenswaardigheden uit allerlei onderzoeken en metingen kunnen we uiteindelijk zélf aan de slag in onze eigen regio.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt