Bevrijding Westerbork gevierd en herdacht

Westerbork- Vandaag werd er in en om Westerbork de bevrijding van Nederland gevierd. Morgen zeventig jaar geleden werd Westerbork bevrijdt door de geallieerden.

Anno 2015 werd de bevrijding van het kamp Westerbork gevierd als onderdeel van de bevrijdingstour “The Final Push”. Ongeveer 200 voertuigen trokken vandaag vanuit Balkbrug richting Westerbork. Daar aangekomen werd aan een herdenking aan de overledenen  deelgenomen. Deze werd onder andere bijgewoond door veteranen en door vele schoolkinderen.

Morgen trekken de bevrijders met de voertuigen richting de Grote Markt in Groningen. Geïnteresseerden kunnen via deze link de route inzien.

Foto’s H.Huizinga © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt