Hooibalen in brand na blikseminslag

Hoogersmilde- In de nacht van donderdag op vrijdag trok er een hevig onweersfront over Nederland. Om 01.23 uur werd de brandweer van Smilde gealarmeerd voor een schuurbrand aan het Oranjekanaal in Hoogersmilde. Ook de waterwagen uit Beilen werd gelijktijdig gealarmeerd.

Na een minuut werd er door de meldkamer al opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de brandweer van Appelscha gealarmeerd werd alsmede de waterwagen van Westerbork.

Bij aankomst bleek de brand niet in de schuur te woeden maar in de bult hooibalen naast de schuur. De brandweer van Smilde en Appelscha hebben samen met medewerkers van het bedrijf de hooibalen uit elkaar getrokken om de brandhaard te bereiken. Ook wist men nog een aantal hooibalen van de vlammen te redden.

De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met blussen. Omdat het pand direct aan het Oranjekanaal lag konden de beide waterwagens al snel weer terugkeren naar de kazerne. De brandweer kon ter plaatse aan voldoende water komen.

Foto’s P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt