Storm in Nederland, weinig meldingen in Noord Drenthe

Zuidlaren/Norg- Terwijl Nederland zaterdag in de greep werd gehouden door de 25e zomerstorm sinds 1901 en vele brandweerkorpsen in Nederland gealarmeerd werden voor stormschades viel het aantal meldingen in Noord-Drenthe reuze mee.

Om 19.33 uur werd de brandweer van Zuidlaren gealarmeerd voor een stormschade aan de Stationsweg in Zuidlaren. Op het brinkje aan de Stationsweg had de wind greep gekregen op een van de bomen en daarbij was een tak afgebroken. Een deel was gelijk naar beneden gekomen, een ander deel bleef in een andere boom hangen.

Onder de boom loopt een fietspad waardoor de brandweer besloot dat de tak verwijderd moest worden. Hierbij werd assistentie gevraagd van een hoogwerker. De Asser brandweer werd uiteindelijk verzocht de collega’s in Zuidlaren te assisteren.

Om 19.50 uur werd ook de brandweer van Norg gealarmeerd voor een stormschade. Op de Eenerstraat was een tak afgebroken en deze hing eveneens in de weg en werd door de brandweer van Norg verwijderd. Een bedrijf uit Roden zal de boom verder verwijderen.

Foto’s: P.Koene & J.Kuiper © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt