Vijf Drentse boerinnen in kalender een lustrum voor het oog

DRENTHE – Waar er in de voorgaande editie van De Boerinnen Kalender geen enkele plattelandse schone uit Drenthe te vinden was, staan er op de kalender van 2016 maar liefst vijf afgebeeld. In de Boerinnen Kalender is komende editie de zusjes Marielle en Yvonne Offerein, ……. …….., Angela Gol en Janien Talens op de spraakmakende kalender te bewonderen zijn.

De provincies Drenthe, Overijssel, Friesland en Groningen zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd op de jaarlijkse Boerinnen Kalender. Deze uitgave, die dit jaar voor de vijfde keer wordt uitgebracht, bevat smaakvolle foto’s van 16 plattelandsmeiden waarvan er dit jaar maar liefst 14 afkomstig zijn uit bovengenoemde provincies. Zij werden geselecteerd voor de sexy agrarische kalender waarvoor in totaal 191 inschrijvingen uit Nederland en België binnen kwamen.

De agrarische modellen uit Drenthe en Overijssel hebben hierin het grootste aandeel met vijf kalendermodellen uit beide provincies. Friesland leverde drie modellen en Groningen, Zuid-Holland en Zeeland tellen elk één afgevaardigde. Deze beeldschone boerenmeiden gaven zich vrijwillig op om af te rekenen met onterechte vooroordelen over lompe of zelfs mannelijke boerinnen.

Op De Boerinnen Kalender 2016 laten zij zien trots te zijn op hun schoonheid en agrarische afkomst.  In de vier voorgaande edities kwamen de kalendermodellen uit alle hoeken en provincies van de Benelux, maar dit jaar vullen de boerendochters uit Noord-Oost Nederland nagenoeg de gehele kalender.

De Boerinnen Kalender is in 2011 gelanceerd door uitgever Stef Bloo die agrarisch Nederland op de kaart wilde zetten toen de Duitse krant “Bild” een verkiezing in het leven riep. Deze moest uitwijzen of de mooiste boerin van de Alpenlanden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland afkomstig is. Bloo zag zijn kans schoon om dit verkiezingsgebied uit te breiden en tegelijkertijd korte metten te maken met stigmatiserende vooroordelen over lompe boeren en boerinnen. Ieder jaar stromen er minstens 150 aanmeldingen binnen van plattelandsmeiden die op sexy doch smaakvolle wijze willen poseren voor de spraakmakende kalender, die dit jaar haar vijfjarig jubileum viert.

De beeldschone boerinnen die op de kalender van 2016 staan afgebeeld worden op 16 oktober aan pers en publiek gepresenteerd bij Stichting Pampus te Posterenk. In deze omgebouwde boerderij zullen zij volop in de schijnwerpers worden gezet om na hun presentatie een feestje te bouwen met alle aanwezige mensen die uiteraard allemaal zo’n mooie kalender mee naar huis krijgen. Meer informatie over dit lanceringsfeest en de kalender zelf is te vinden op www.boerinnenkalender.nl.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt