Winkeldieven aangehouden in een hotel in Oosterwolde

Oosterwolde – De politie heeft woensdag in een hotel in Oosterwolde twee Roemeense mannen van 22 en 31 jaar en een 17-jarige Roemeens meisje aangehouden. Het trio wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen bij veelal drogisterijen in Noord-Nederland, een vorm van mobiel banditisme. De aanpak van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.

Vorige week was bij een drogisterij in Zuidwolde een winkeldiefstal gepleegd. De beelden van de beveiligingscamera’s met daarop de twee dieven waren via social media gedeeld. Woensdagavond kregen agenten een melding dat deze mannen vermoedelijk verbleven in een hotel in Oosterwolde. In het hotel werden twee Roemeense mannen en een Roemeens meisje aangetroffen. De foto’s met daarop de winkeldieven vertoonden sterke gelijkenis met het duo in het hotel. In de hotelkamer van het trio werden vervolgens allerlei artikelen, waaronder veel parfum, aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van diverse drogisterijen. Het sterke vermoeden bestond dan ook dat dit alles buit was gemaakt bij meerdere winkeldiefstallen in Noord-Nederland. Reden genoeg om de drie aan te houden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de drie werd in beslag genomen. Vandaag zal in de hotelkamer verder onderzoek worden gedaan naar de aangetroffen artikelen. Dit gezien de grote hoeveelheid.

Mobiel banditisme
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto’s. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op het gebied van verkeerscontroles is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt