VIDEO: Schoorsteenbrand bij cafe “Tante Nel” aan de Dorpsstraat in Haule

HAULE – Zaterdagavond omstreeks 18.45 uur werden de brandweerkorpsen van Haulerwijk, Veenhuizen en Assen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Dorpsstraat in Haule.

Aangezien de ladderwagen van brandweer Drachten nog steeds “buiten dienst”staat na aanleiding van enkele storingen werd gelijk de Asser hoogwerker gealarmeerd. Deze mocht net als de waterwagen van Veenhuizen richting Friesland om de collega’s daar te assisteren.

Bij aankomst van de brandweer van Haulerwijk bleek de schoorsteenbrand mee te vallen. Om de brandweerlieden hun werk te kunnen laten doen, werden de bezoekers tijdelijk verzocht het café te verlaten. Echter ook buiten werd er goed voor de klanten gezorgd. De Asser hoogwerker kon dan ook voortijdig afgemeld worden en weer terugkeren naar de kazerne. De houtkachel werd gecontroleerd en de schoorsteen werd door de brandweer geveegd.

Foto’s: R.Koene & M. Hoogenberg © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt