Drie aanhoudingen voor hennep kweken

Assen – De politie heeft vrijdagmiddag na een melding van stankoverlast op de Afrikaweg een grote partij gedroogde hennep in beslag genomen. Hierbij werden twee aanhoudingen verricht. Zaterdagochtend vroeg volgde nog een derde aanhouding.

Agenten kregen vrijdagmiddag de opdracht van de Meldkamer Noord-Nederland om naar de Afrikaweg te gaan. In de straat hing een sterke hennepgeur. Al snel werd duidelijk dat de geur uit een bedrijfspand afkomstig was. Het sterke vermoeden bestond dan ook dat in het pand een hennepkwekerij was gevestigd. Net toen agenten de toegangsdeur wilden forceren, opende een 40-jarige inwoner van Assen de deur. Hij was in het pand aanwezig. Na onderzoek vonden agenten twee net geoogste hennepkwekerijen en een hennepdrogerij. In drogerij werd een grote partij gedroogde hennep aangetroffen. In het pand werd ook nog een 46-jarige inwoner van Assen aangetroffen. Hij zich proberen te verstoppen, maar slaagde daar dus niet in. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden ze ingesloten. Zaterdagochtend vroeg werd een 40-jarige inwoner van Assen aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het kweken van hennep. Het onderzoek is inmiddels in volle gang. De hennepkwekerijen werden geruimd en de grote partij henneptoppen in beslag genomen. Daarnaast werd ook beslag gelegd op administratie en diverse gegevensdragers, zoals mobiele telefoons en computers

Tekst: Politie.nl

Foto’s © Compact Media / Moiassen.com

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt