Reebok overleefd op wonderbaarlijke wijze een aanrijding met een auto in Gieten

GIETEN –  Een automobilist uit Gieterveen (Dr.) had dinsdag in Gieten een aanrijding meet een reebok van ongeveer een jaar oud. Normaliter overleefd zo’n jong dier een aanrijding niet.

De bestuurder controleerde na de aanrijding zijn voertuig en bespeurde nauwelijks schade, wel hoorde hij een geluid onder de motorkap. Het jonge dier was door de autogrill gevlogen en bleef voor de radiator liggen. Bij een garagebedrijf in Gieten werd de dierenambulance van regio Noord en Midden Drenthe gealarmeerd.

Het personeel van de dierenambulance hebben in samenwerking met de monteurs de ree uit zijn benarde positie bevrijd. Het dier bleek licht gewond te zijn aan zijn pootjes.

Het reebokje van een jaar oud is overgebracht naar Faunavisie Westernieland in provincie Groningen. navraag leert dat het diertje naar omstandigheden prima maakt en er geen nadelige gevolgen aan zal overhouden.

Foto’s: H. van Oost © Compact Media / Van Oost Media

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt