Buitenland: Grote natuurbrand in Cecina Italië

Cecina (I) – Donderdag is er een grote natuurbrand geweest net buiten het plaatsje Cecina in Italië. Op ongeveer 1 kilometer afstand van de camping Acqua Village brandde een stuk natuur van ongeveer 2 hectare. De brand verwoeste eveneens een aantal schuurtjes en volkstuinen.

De Italiaanse brandweer maakte bij de bestrijding van de brand gebruik van een groot scala voertuigen. Ook werd er assistentie geboden door een blushelikopter en een bosbrandbestrijdingsteam.

De brand is mogelijk ontstaan door een landbouwmachine. Door de wind en de droogte aldaar kon de brand zich snel ontwikkelen.

Foto’s R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt