Woningbrand in rietgedekte vakantiewoning in Paasloo (Update 01.15 uur)

PAASLOO – Zondagavond werden de brandweerkorpsen van Oldemarkt en Steenwijk gealarmeerd voor een woningbrand aan de Oosterpaasloerweg in Paasloo. Kort na de eerste alarmering werd ook de tweede blusploeg van Steenwijk gealarmeerd.

Bij aankomst bleek de brand te woeden aan de achterzijde van de een rietgedekte woonboerderij, waarvan de voorhuis diende als vakantiewoning. De tijdelijke bewoners uit Wildervank konden tijdig de woning verlaten, evenals de eigenaren zelf.

De bewoners welke de houtkachel hadden aangestoken, namen op een zekere hoogte waar dat het warmer in huis was dan anders. Toen één van de bewoners polshoogte ging nemen ontdekte ze de brand en alarmeerde zij de brandweer.

De brandweer is begonnen met het verwijderen van het rietgedekte dak. Daarnaast werd ook de waterwagen uit het Drentse Havelte gealarmeerd om assistentie te bieden. De brandweer kon niet voorkomen dat de brand zich ontwikkelde tot een uitslaande brand. Hierop werd opgeschaald naar “Grote Brand.” De korpsen van Zwolle, Steenwijk en Wolvega werden ter assistentie opgeroepen.

Foto’s R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt