Brandweer Assen op zoek naar vrijwillige brandweerduikers

ASSEN – Dinsdagmorgen werd het korps van Assen gealarmeerd voor een voertuig te water aan Het Kanaal in Assen. Door een te kort aan opgeleide brandweerduikers in Assen wordt standaard de beroeps brandweerduikers van het korps van Groningen gealarmeerd.

De Veiligheidsregio Drenthe (VRD) heeft enkele jaren geleden het duikteam van Smilde opgeheven, die niet meer operationeel gehouden kon worden en de hulpverleningsvoertuig (HV) voor zware ongevallen wegbezuinigd. Ook in het laatste geval is de VRD afhankelijk van de inzet van de brandweerlieden uit de stad Groningen.

De Veiligheidsregio Drenthe heeft naast het vrijwillige duikteam van Assen nog de beschikking over de brandweerduikers uit Emmen. Om de veiligheid te verbeteren en ook in de toekomst te waarborgen is het korps van Assen opzoek naar vrijwillige brandweer duikers. Een positieve ontwikkeling.

De opleiding van een vrijwillige brandweerduiker is gelijk aan een beroepsduiker, Echter doet een vrijwillige brandweerman of vrouw de uitoefening van zijn functie naast zijn hoofdberoep. Je bent waardevol voor de gemeenschap en de algemene brandweerzorg. Je werkt werkt in teamverband samen met zestig andere brandweerlieden en vervult naast je functie als brandweerduiker ook de overige taken als brandweerman of vrouw.

Voor meer informatie voor deze uitdagende functie kunt u terecht bij de Veiligheidsregio Drenthe

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt