Brandweer Westerbork wint 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden in Hoogezand-Sappemeer

HOOGEZAND/SAPPEMEER – Zaterdag 20 mei werd er in het Groningse Hoogezand-Sappemeer de 1e ronde gewestelijke brandweer wedstrijden gehouden. Gedurende de dag streden er 8 brandweerkorpsen uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe om de winst.

De brandweer wedstrijden werden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Hoogezand. Het korps welke als eerste eindigt gaat door naar de volgende ronde op 10 juni in Norg (Dr).

De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur. Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, is het van belang om geen informatie of beelden via Social Media te verspreiden voordat de laatste ploeg gespeeld heeft.

Scenario:

Bij schoonmaak werkzaamheden in een school aan Het Roomslaantje in Sappemeer is brand ontstaan in een kelder. De brandweerkorpsen werden gealarmeerd om het korps van Hoogezand-Sappemeer te assisteren. Het vuur was inmiddels al doorgeslagen. Bij aankomst kwam het korps van Hoogezand-Sappemeer naar buiten, omdat er een explosie had plaatsgevonden en brandweerman onwel was geworden in het pand.

De conciërge vertelde dat er nog twee mensen in het pand aanwezig moesten zijn. Nadat de brand bij de deuren van twee kanten was geblust kon er over worden gegaan met het blussen van een vuur haar in een lokaal en kelder. In beide vertrekken werd er een slachtoffer gevonden welke naar buiten moest worden gedragen.

Korps Punten
1 Brandweer Westerbork 1078
2 Brandweer Ureterp 1009
3 Brandweer Scheemda 915
4 Brandweer Norg 909
5 Brandweer Westerbork 826
6 Brandweer Tjalleberd 818
7 Brandweer Workum 654
8 Brandweer Winschoten 550

Foto’s: R. Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt