UITSLAG: Brandweer Marken wint 2e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden in Norg (Update!)

NORG – Zaterdag 10 juni werd er in het Drentse Norg de 2e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden in de Klasse 112 gehouden. Gedurende de dag streden 9 brandweerkorpsen uit de provincie Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland, Utrecht en Noord Holland om een plek bij de eerste drie.

De brandweer wedstrijden werden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Norg. De beste drie korpsen gaan door naar de landelijke finale op 9 september in Assendelft (Utrecht).

De prijsuitreiking vond plaats omstreeks 19.00 uur in de Brinkhof te Norg.

Uitslag Brandweerwedstrijden Norg
1. Brandweer Marken * 1401 Punten
2. Brandweer Hoogezand * 1310 Punten
3. Brandweer Maasdriel * 1309 Punten
4. Brandweer Bussum  1287 Punten
5. Brandweer Westerbork  1238 Punten
6. Brandweer Beesd  1236 Punten
7. Brandweer Scheemda  1213 Punten
8. Brandweer Harskamp  1203 Punten
9. Brandweer Ureterp  1192 Punten

De ploegen aangegeven met een * gaan door naar de landelijke finale op 9 september in Assendelft.

SCENARIO:

De deelnemende brandweerkorpsen worden gealarmeerd voor een ongeval tussen een landbouwmachine en een motorrijder nabij de Brinkhof in Norg.

Het Mobiel Medisch Team dat onderweg terug was naar de standplaats op Groningen Airport Eelde krijgt ter hoogte van Norg eveneens bericht over het ongeval. De bemanning besluit om gezien de aard van de aanrijding en het mogelijke letsel van de motorrijder alvast de landing in te zetten nabij de ongevalslocatie. Door een inschattingsfout van de piloot land de helikopter niet op een veldje maar in een overwoekerde kuil. De traumahelikopter verongelukt hierbij en vliegt vervolgens in brand. Twee inzittenden kunnen het wrak verlaten en liggen verspreid in de kuil, de piloot blijft beduusd achter in de helikopter.

De deelnemende korpsen weten vooraf enkel dat het gaat om een ongeval tussen de combine en de motorrijder, over het ongeval met de traumahelikopter is tot aankomst niets bekend.

De motorrijder is door de aanrijding op de haken van de combine gespietst en moet door de brandweer worden bevrijdt. De bestuurder van de combine is eveneens beduusd achtergebleven op de combine. Daarnaast kunnen de bemanningsleden van de helikopter ook niet zonder assistentie van de brandweer hun positie verlaten. Beide hebben als gevolg van de crash eveneens verwondingen opgelopen.

Foto’s: P.Koene & R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

 

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *