Zeer grote brand bij Welkoop in Hoogezand

Hoogezand- Zaterdagmiddag is er omstreeks 17.53 uur brand uitgebroken bij de Welkoop in Hoogezand. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en vervolgens via grote brand naar zeer grote brand. Daarnaast werd er opgeschaald naar Grip 1 voor een gecoördineerde inzet ter plaatse.

De brandweerkorpsen van Hoogezand, Slochteren, Harkstede, Groningen, Ten Boer en Winschoten werden gealarmeerd om assistentie te verlenen. Ook werden er vele ondersteunende diensten uit de regio gealarmeerd. De brandweer probeert overslag naar andere panden te voorkomen. Een vuurwerkbunker heeft inmiddels vlam gevat en de knallen van het vuurwerk zijn voor de toeschouwers hoorbaar.

De brandweer heeft een NL-Alert laten versturen in verband met de hevige rookontwikkeling. Ook is de afrit Hoogezand van de A7 afgesloten voor het verkeer. In verband met het ontploffende vuurwerk zijn enkele woningen ontruimd. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Een aantal in de Welkoop aanwezige knaagdieren hebben de verwoestende brand niet overleefd.

Foto’s: R. Meter © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *