Brand op een bagger ponton aan Het Kanaal is Assen (Update 22.45 uur)

ASSEN – Zondagmiddag even voor 18.00 uur werden beide brandweerkorpsen van Assen gealarmeerd voor een Scheepsbrand aan de Venestraat in Assen. In het water aan Het Kanaal lag een bagger ponton.

De brand bevond zich aan de voorzijde van het ruim en werd voortijdig door een brandweerman met emmers water gedoofd. Zijn collega’s kwamen uit voorzorg nog wel ter plaatse. Hoe de brand is ontdekt is niet bekend. Nadat de brandweer teruggekeerd was naar de kazerne constateerden de nog aanwezige fotografen wederom rookontwikkeling.  Tweemaal werd er weer water op het goedje geworpen. Uiteindelijk werd een stuk van het goedje op de kant gelegd en nogmaals de brandweer geïnformeerd. Plotseling kwam het stukje tot ontbranding wat een behoorlijke rookpluim veroorzaakte. Bij aankomst van de politie ontbrandde een tweede stukje.

De gealarmeerde brandweer heeft de AGS ter plaatse laten komen voor nader onderzoek. Nadat men eveneens telefonisch overleg had gehad met de explosieven opruimings commando werd de conclusie getrokken dat het zeer waarschijnlijk om fosfor ging dat door het baggerschip omhoog was gehaald. De brandweer heeft vervolgens een lading water in de schuit gepompt. De Gemeente zal samen met de uitvoerder zorgen voor het afvoeren van de lading.

Omstreeks 21.00 uur keerde men wederom terug naar de kazerne.

Foto’s: P.Koene, H. Huizinga en W.Dekker © Compact Media / Moi Assen

 

 

 

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt