Natuurbrand op het Aekingerzand in het Drents Friese Wold nabij Appelscha

APPELSCHA – Maandagavond werd er een natuurbrand gemeld op het Aekingerzand in het natuurgebied Drents Friese Wold nabij Appelscha. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Appelscha en Vledder bleek het te gaan om het zelfde stukje natuurgebied als dat wat op 2 juni jl. in brand stond.

De locatie van de brand was voor de brandweer moeilijk bereikbaar, de brandweer schaalde op naar middelbrand om voldoende mankracht en bluswater voor handen te hebben. Met behulp van een hogedrukspuit en brandweerlieden met een vuurzweep kon het vuur tijdig worden gedoofd.

De brandweer is nog wel enige tijd bezig met het na blussen. Brandstichting wordt zeker niet uitgesloten.

Publicatie:

RTV Drenthe

Omrop Fryslan

Nieuwe Ooststellingwerver

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *