Weer trajectcontroles op provinciale wegen in Nederland

NOORD-NEDERLAND – Momenteel zijn er alleen nog trajectcontroles op de snelwegen in Nederland, hier komt in de toekomst weer verandering in. In 2002 was er op de weg N381 tussen Donkerbroek en Wijnjewoude (Fr.) al een trajectcontrole. In september 2004 kwam er in Noord-Nederland nog een trajectcontrole bij op de N919 bij Veenhuizen (Dr.)

Het openbaar ministerie wil op elf provinciale wegen (N-wegen) een trajectcontrole invoeren. De provincies Flevoland, Friesland, Limburg, Utrecht en Zeeland hebben al ingestemd met de voorgestelde locaties. Enkele andere provincies waaronder de Provincie Overijssel zijn nog niet ingestemd met de plannen voor trajectcontroles.

Afgelopen jaar zijn er vooral op de provinciale wegen meer verkeersdoden te betreuren. De trajectcontrole zou volgens het OM een maatregel moeten zijn om het aantal verkeersdoden te laten dalen.

Het voornemen is om in Noord-Nederland vooralsnog twee trajectcontroles te laten invoeren. Dit zal op het traject N381 Drachten – Donkerbroek zijn en op de N351 Oosterwolde – Wolvega. Beide in het gebied Zuid-Oost Friesland. Op de A7 tussen Joure en Groningen gebeuren echter meer ongevallen, echter wordt dit traject niet genoemd in de plannen van het OM.

Het duurt nog even voordat er daadwerkelijk gecontroleerd wordt, De komende periode wordt er een aanbestedingsprocedure gestart. Na verwachting duurt het nog zo’n twee jaar tot de trajectcontrole dienst zal gaan doen.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *