Snelste ‘shopping cart’ ter wereld naar GAMMA Racing Day

ASSEN – Tijdens de GAMMA Racing Day komt een niet bepaald standaard bouwmarkt karretje in actie. Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus komt wereldrecordhouder Matt McKeown in actie met zijn ‘World’s fastest shopping trolley’ voor de traditioneel volgepakte tribunes om een ronderecord, voor winkelkarretjes weliswaar, te vestigen op de beroemde TT-baan.

De Britse ontwerper Matt McKeown uit Plymouth kan met recht een ‘Wacky racer’ genoemd worden. Niet alleen kwam hij op het idee om een achtergelaten gebruikte boodschappen kar te voorzien van een straalmotor uit een Chinook helicopter en een set Go Kart wielen, daarna trok hij zijn motorpak aan om onverschrokken de topsnelheid van zijn uitvinding uit te

proberen! McKeown racete met zijn winkelwagen met straalmotor de recordboeken in toen hij het ‘Guinness World Record for fastest shopping cart’ vestigde met een gemiddelde snelheid van 113,298 kilometer per uur. Dat is in zijn thuisland sneller dan de toegestane snelheidslimiet op de openbare weg. Tijdens de GAMMA Racing Day komt Matt met zijn recordkarretje in actie voor een zo snel mogelijke rondetijd op de beroemde MotoGP-baan.

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs
verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer.

Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddock toegang.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *