Brandweer voorkomt grote brand door snel optreden

Tynaarlo- De brandweerkorpsen van Vries en Zuidlaren hebben door snel optreden weten te voorkomen dat een voormalig dorpsgebouw volledig door brand werd verwoest.

Om 16.22 uur werden de brandweerkorpsen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Rozenstraat in Tynaarlo. Een minuut later werd er opgeschaald naar middelbrand en werden ook de waterwagen van Assen en de tankauto van Zuidlaren gealarmeerd. Daarnaast werd ook de hoogwerker van Assen gealarmeerd. Later werden ook de waterwagens van Assen Oost en Eelde gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer bleek het te gaan om een forse buitenbrand welke was overgeslagen naar het dorpsgebouw. De brandweer wist door snel optreden te voorkomen dat de brand zich ontwikkelde tot een grote brand. De gealarmeerde waterwagen van de brandweerpost  Assen-Oost voortijdig afgemeld worden.

Na ongeveer 40 minuten werd het sein brandmeester gegeven. De politie zal later onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Brandstichting is aannemelijk.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *