Zorgen bij de politie over bergingen in Zuid-Oost Friesland.

DONKERBROEK – De Nieuwe Ooststellingwerver meldt dat de plaatselijke politie bezorgd is om de gang van zaken in de bergingswereld. De politie heeft dit inmiddels bij de gemeente kenbaar gemaakt.

Verzekeraars, Alarmcentrales en andere organisaties hebben de afgelopen jaren de bergingsgebieden centraal aanbesteed en verwachtte van de bergingsbedrijven een collectieve aanmelding.

Dit gebeurde ook in het gebied Zuid-oost Friesland en Midden-Drenthe, wat voorheen werd bestreken door Broekhuizen uit Donkerbroek. Broekhuizen zocht de samenwerking met zes andere Friese bergingsbedrijven onder de naam van Autoberging Friesland.

De aanbesteding werd destijds gegund aan Wolves uit Wierden. Dit bedrijf kon de dienstverlening echter niet bewerkstelligen. De politie moest lang wachten voordat er een afsleep was, met als gevolg dat de politie niet ingezet kon worden voor andere meldingen en de verkeersveiligheid in het geding komt. Zelf hebben wij meerdere keren meegemaakt dat auto’s welke waren betrokken bij ongevallen met meer schade werden geborgen dan dat ze bij het ongeval hadden opgelopen. Het bedrijf heeft een aantal maanden later de gunning teruggeven aan hun opdrachtgevers.

Er werd vervolgens voor de IM Meldingen (Incident Management) nog wel weer een beroep gedaan op het gerenommeerde bergingsbedrijf uit Donkerbroek, maar het bedrijf heeft het aanbod afgeslagen mede omdat ze voor een klein aantal meldingen niet dag en nacht paraat willen staan.

Bergingsbedrijf Broekhuizen houdt zich nu alleen nog bezig met bergingen van vrachtwagens in Nederland, verzorgt internationale transporten en voert werkplaats werkzaamheden uit. Bergingsbedrijf Broekhuizen staat bekend om hun kwaliteit en service.

Bergings Collectief Friesland (BCF) bestaande uit Betten Sneek, Hof uit Heerenveen en Tolman Beetsterzwaag hebben het werk op zich genomen. Maar zoals de Nieuwe Ooststellingwerver meldt zijn er blijkbaar nog wel ongenoegen bij de politie.

Op zondag 23 juli jongstleden vond er op de Compagnonsweg (N917) bij Waskemeer een ernstig verkeersongeval plaats. In de auto zaten zes inzittenden. Het voertuig moest uit het water worden geborgen. De berging verliep niet geheel vlekkeloos, volgens het bergingsbedrijf had dit te maken met het vervolg. Waarschijnlijk is dit verzoek vanaf de politie gekomen welke het voertuig later hebben onderzocht. Welke actie er verder vanuit de politie en gemeente worden genomen is niet bekend.

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt