Spektakel op het TT circuit tijdens de Gamma Racing Day in Assen

ASSEN – Op het heilige asfalt van het TT-circuit in Assen wordt dit weekend de Gamma Racing Day gehouden. Het evenement is de grootste gecombineerde auto- motor- en kart evenement van Europa. Op de zaterdag werden vooral kwalificaties en de eerste races verreden.

Tijdens de Gamma Racing Day konden de bezoekers genieten van veel spektakel, zo waren er spannende races, pitspoezen, brullende geluiden en brandend rubber van o.a. Formule 1 bolides en waren er diverse demonstraties, waaronder de werelds snelste boodschappenwagentje.

Tijdens de vrije training van de Boss GP schoot een coureur in de Geert Timmer bocht van de baan en belandde in de banden stapel. De coureur kwam er gelukkig zonder verwondingen ervan af. Zijn bolide vloog in brand, maar kon door de Marshalls worden geblust.

Oliver Rowland het Brits talent van de Renault Sport Formula One Team verzorgde op het circuit een demonstratie, een zogenoemde donut kon natuurlijk niet ontbreken. Ondertussen reed ook ex Formule 1 Coureur Robert Doornbos met gasten in een Formule 1 twee zitter over de baan. Op het middenterrein waren enkele DAKAR voertuigen opgesteld en werden door de aanwezige coureurs handtekeningen gezet.

Op de zondag komen zowel Tim als Tom Coronel acte de presence geven en is in plaats van Oliver Rowland Formule 1 coureur Nico Hülkenberg aanwezig om zijn kunsten in de Renault Sport Formula One bolide te vertonen. Toegang tot het evenement is trouwens GRATIS met een toegangskaart coupon uit de folder van de Gamma.

Tekst: © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *