Jeffrey Herlings pakt titel MXGP Assen 2017

Assen – Jeffrey Herlings stelde zondagmiddag op het TT Circuit in Assen het eigen publiek niet teleur. De 22-jarige Jeffrey won beide manches in de MXGP.

Toch was er ook groot feest voor Antonio Caïroli. Door de tweede plaats in de eerste manche haalde hij zijn negende wereldtitel binnen. Herlings is de nummer twee van het MXGP-klassement en kan Caïroli niet meer achterhalen.

De Italiaan reed in de eerste manche lang op kop, maar Herlings pakte halverwege de leidende positie over om die vervolgens niet meer af te geven. In de tweede manche was de Nederlander oppermachtig en kwam met grote voorsprong als winnaar over de finish, tot grote vreugde van het uitzinnige publiek.

Foto’s © Compact Media / Moiassen.com

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *