Urenlange zoektocht naar te water geraakte auto

Assen- Vrijdagavond om 19.52 uur werd de brandweer van Assen-Oost gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Koraalstoep in Assen. Ook werden tegelijkertijd de duikploegen uit Assen en Groningen gealarmeerd evenals een hulpverleningsvoertuig met boot.

Op de opgegeven locatie troffen de hulpdiensten echter niets aan. Na een korte zoektocht werd duidelijk dat het incident bijna 2 kilometer verderop had plaatsgevonden. De hulpdiensten vertrokken dan ook met de hoogste spoed richting de Havenkade. Bij aankomst bleek het gealarmeerde Mobiel Medisch Team reeds geland te zijn.

De gealarmeerde duikers uit Assen en Groningen hebben gezamenlijk gezocht naar het voertuig, hierbij werd eveneens gebruik gemaakt van de brandweerboot uit Groningen. Na anderhalf uur werd er een tweede boot gealarmeerd. De Asser brandweer heeft volgens onze informatie sinds het begin van deze week een vergelijkbare boot als die van Groningen. Door met beide boten te zoeken kon een groter gebied afgezocht worden.

Na bijna 3 uur zoeken werd de zoekactie afgeblazen. De eigenaar van het voertuig had zich gemeld op de incidentlocatie, vanwege de festiviteiten op de Havenkade was hem alle commotie ontgaan.

De verzamelde hulpdiensten konden hierop terugkeren naar hun posten. De auto zal op een later tijdstip geborgen moeten worden, of dit gevolgen heeft voor de scheepvaart is niet bekend.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt