Dakbrand bij café in Gieterveen, brandweer komt 3 keer blussen

GIETERVEEN – Het dak van café De Driesprong aan de Broek in Gieterveen stond zaterdagmiddag in brand. Hoewel er geen vlammen zichtbaar waren, was er wel veel rook te zien.

Het vuur zat tussen het plafond en het dak van de kroeg. De brandweer kwam er aan te pas met een hoogwerker uit Veendam en een tankautospuit van brandweer Gasselternijveen en de watertankwagen korps  Gieten. Met een kettingzaag is een gat in het dak gemaakt om goed te kunnen blussen. De brand was snel onder controle.

Eerder vandaag zou er nieuw dakleer gelegd zijn op het pand. Deze werkzaamheden waren goed afgerond, maar waarschijnlijk heeft er onder het leer iets liggen smeulen. Later is dit verder gaan branden, wat resulteerde in het brandje.

Om 18.10 uur zaterdagavond werd opnieuw de brandweer opgeroepen voor nablus werkzaamheden. Het bleek dat het vuur nog niet gedoofd was. Na een korte blusactie keerde de brandweer retour naar de kazerne.

Zaterdagavond rond 23.00 uur werd de brandweer wederom opgeroepen voor het zelfde pand. Nu bleek de brand in de nok van het bedrijfspand te woeden. Er werd opgeschaald naar middelbrand en meerdere korpsen werden opgeroepen.

Er vanuit gaande dat alle brandhaarden nu echt gedoofd waren keerden de brandweerkorpsen na twee uurtjes huiswaarts.

Foto’s H.van Oost © Van Oost Media / Compact Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt