Zondag start de 31e editie Menzis 4 Mijl van Groningen

HAREN/GRONINGEN – De Menzis 4 Mijl van Groningen, die aanstaande zondag voor de 31ste keer wordt gehouden, kan worden gerekend tot één van de grootste hardloop evenementen van het Noorden, De organisatie kijkt uit naar een prachtige editie met duizenden enthousiaste deelnemers. Om 13.00 uur wordt het startschot verricht door Pieter van Veen, burgemeester van de gemeente Haren.**

Dat de Menzis 4 Mijl van Groningen een enorme impact heeft op Groningen en omgeving blijkt wel uit de deelnemers aantallen. Bijna 23.000 lopers waaronder 442 verschillende bedrijven verdeeld over meer dan 1000 teams staan aan de start. Om de doorstroming bij de start goed te laten verlopen vertrekken de deelnemers in Haren in verschillende startwaves. Langs de route staan 16 muziekpunten om de lopers aan te moedigen. Bij de finish op de Vismarkt wacht een helden onthaal.

Het razendsnelle parcours van de 4 Mijl telt slechts drie bochten en staat daarmee garant voor snelle tijden. Ook dit jaar staan internationale en nationale topatleten aan de start. Yomif Kejelcha, winnaar in 2015, liep eerder dit jaar al de derde snelste tijd op de 3000 meter (7.30.09) en 5000 meter (12.49.04). Bij de vrouwen wordt van olympisch kampioen Ruth Jebet snelle tijden verwacht. Van Nederlandse bodem geven de Roy Hoornweg, snelste Nederlandse man in 2014, 2015 en 2016 en Jip Vastenburg act de presence.

**Veel bekende Nederlanders bij de Charity Run**

Traditioneel is het goede doel een belangrijk onderdeel van de 4 Mijl. Een groot aantal bekende Nederlanders loopt zondag mee voor Kids United, de maatschappelijke tak van voetbalclub FC Groningen. Onder andere doelman Sergio Padt en muziekproducer Jeroen Dekker hebben gezamenlijk enkele duizenden euro’s opgehaald. De verwachting is dat het bedrag nog verder oploopt. Allemaal met het doel om een nieuw ministadion te realiseren waar voetbaltrainingen en -activiteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk te maken.

In overleg met de Gemeente Haren en Groningen zet de organisatie alle mogelijke middelen in om de lopers, toeschouwers en omwonenden van een bereikbare stad te voorzien. Met dank aan de NS is het ook dit jaar mogelijk om op vertoon van je startbewijs tussen 11.00 en 18.00 uur gratis met de trein te reizen tussen Groningen en Haren. Daarnaast rijden diverse pendelbussen van
de Vismarkt naar opstapplaatsen.

Ook dit jaar is er weer een speciaal running shirt ontworpen met de skyline van Groningen. De shirts worden nog verkocht bij de Westerhaven. Net als vorig jaar hebben alle deelnemers hun voornaam op het startnummer, zo wordt het voortoeschouwers langs het parcours nog makkelijk om de deelnemers aan te moedigen.

Nadat deelnemers gefinisht zijn is het mogelijk om direct hun medaille te laten graveren met hun naam en eindtijd. Op het startnummer zit een icoontje dat aangeeft of deelnemers dit vooraf hebben besteld bij inschrijving. Is het vooraf niet besteld, dan kan het als nog ter plaatse op de Westerhaven gerealiseerd worden.

Foto’s hier onder Impressie van voorgaande jaren:

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *