Grote brand verwoest schuur in Eerste Exloërmond

1e Exloërmond – Een grote uitslaande brand heeft vannacht een landbouwloods verwoest in 1e Exloërmond.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe moet het gebouw als verloren worden beschouwd. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden.

Explosies
In de loods waren op het moment dat de brand uitbrak geen mensen meer aanwezig. Omwonenden belden de brandweer toen ze vlammen zagen en explosies hoorden. De knallen werden vermoedelijk veroorzaakt door gasflessen in het gebouw.

Een grote gastank die voor het pand staat is door de brandweer gekoeld, om te voorkomen dat deze zou ontploffen. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio staan in het gebouw allerlei landbouwvoertuigen.

De brandweerkorpsen uit Stadskanaal, Borger en 2e Exloërmond zijn waarschijnlijk nog een tijd bezig met nablussen.

Foto’s: H.van Oost © Compact Media / Van Oost Media

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *