Opnieuw plofkraak in Friesland (Foto Update)

Bakkeveen-  Nadat er in de nacht van zondag op maandag geprobeerd was om in Haulerwijk een geldautomaat van de Rabobank op te blazen werd er afgelopen nacht een plofkraak gepleegd bij de Rabobank aan de Duerswaldmer Wei in Bakkeveen.

Omwonenden hoorden omstreeks 03.00 uur een luide knal waarna men een donker gekleurde auto zag vertrekken in de richting van Haulerwijk. De geldautomaat van de Rabobank zit in het gebouw van een supermarkt. Omdat er bij de geldautomaat vermoedelijk explosief materiaal is aangetroffen is de EOD opgeroepen. Diverse woningen in de directe omgeving van de geldautomaat zijn door de politie ontruimd. De bewoners worden elders opgevangen.

Voor een snelle coördinatie ter plaatse is er door de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 1.

Politiebericht:

Woningen ontruimd bij plofkraak

Bakkeveen – Op de Duerswaldmer Wei in Bakkeveen heeft omstreeks 03.00 uur in de nacht van 16 op 17 oktober een plofkraak bij een geldautomaat plaats gevonden. Bewoners hoorden een flinke knal en alarmeerden de politie. Getuigen melden dat de daders in de richting van Haulerwijk zijn weggereden in een donkerkleurige auto.

Sporenonderzoek

De politie is direct gestart met een sporenonderzoek en heeft het gebied afgezet met lint. Omdat er mogelijk explosief materiaal is achtergebleven zijn uit voorzorg tien woningen ontruimd. Om die reden is ook opgeschakeld naar een zogenaamde GRIP-structuur.  Vanwege dit incident en de mogelijke aanwezigheid van een explosief, gaat het hier om een GRIP 1.

Voor de bewoners is opvang geregeld. De explosieven opruimingsdienst is ingeschakeld om verder onderzoek te doen en het materiaal onschadelijk te maken. In de wijde omgeving wordt gezocht naar de vluchtauto.

Getuigenoproep

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Dan kunt u bellen met 0900-8844. Belt u liever anoniem? Dan kan dat via 0800-7000.

Foto: © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Publicatie: RTV Drenthe

 

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *