Hulpverleners uit Drenthe zetten zich in voor fietsverlichtingscampagne in Drenthe

DRENTHE – Onder het motto ‘Ik val op’ vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) dit najaar aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met de politie, brandweer en ambulancezorg.

Deze hulpverleners merken dat fietsers regelmatig zonder goede fietsverlichting fietsen. Dat is gevaarlijk voor de fietsers zelf en ook voor de hulpverleners die met spoed op weg zijn naar een noodgeval. Omdat de jongere fietser een kwetsbare verkeersdeelnemer is, wordt de fietsverlichtingsboodschap met name bij hen onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt onder andere tijdens een speciale actie op donderdag 19 oktober.

Tijdens de actie bezoeken de hulpverleners veertig locaties in heel Drenthe, waaronder veel middelbare scholen. Ze delen dan aan fietsers een voorlichtingsfolder met informatie over goede fietsverlichting uit en fietslampjes. De hulpverleners vertellen bij het uitdelen hoe belangrijk het is om goede fietsverlichting te hebben.

De actie sluit aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’, die begin oktober van start ging. De campagne is in Drenthe ook te zien via bioscoopreclame, posters en boodschappen op publieke schermen en buitenbordreclame.

Fietsverlichtingsfolder Drenthe

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *