Live locatie functie op je Whatsapp

NEDERLAND – De mobiele app Whatsapp wordt in veel gemeentes van Nederland al gebruikt als buurtpreventie app. Het programma bied vanaf deze week ook een nieuwe functie, namelijk de live locatie functie. De mogelijkheid is om je locatie live te delen in een groep of met een specifiek contactpersoon. Op die manier weet de andere op een paar meter nauwkeurig waar je op dat moment bent.

De functie kan een uitkomst zijn voor scholieren die in het donker van of naar school reizen. Vrouwen die zich op bepaalde plaatsen en tijden onveilig voelen en/of sporters welke alleen gaan sporten en in een eventuele noodsituatie gevonden kunnen worden. (SOS Functie)

Om de optie voor Live Locatie te gebruiken moet er in een WhatsApp-gesprek, op het paperclipje (Android) of plusje (iOS) gedrukt worden. Kies dan vervolgens om je locatie te delen en maak dan gebruik van de live locatie functie. (keuze uit periode van 15 minuten, één uur of acht uur). Je kunt het delen van je locatie op elk moment stoppen. WhatsApp meldt dat de functie versleuteld is met end-to-end-encryptie, en dat alleen de ontvanger kan zien waar jij bent – en dus niet WhatsApp of moederbedrijf Facebook.

Naast WhatsApp bieden ook Facebook Messenger en Telegram de optie aan om live je locatie te delen.

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *