Auto te water langs de Rijksweg N371 bij Havelte

HAVELTE – Zondagmiddag omstreeks 14.15 uur is een auto te water geraakt in de Drentse Hoofdvaart bij Havelte. De inzittenden van het voertuig zijn bij het ongeval om het leven gekomen. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. De automobilist is mogelijk vanaf de Meenteweg gekomen en bij de kruising met de Rijksweg N371 rechtdoor het water in gereden.

De verkeersongevallen analyse van de politie zal naar de precieze toedracht onderzoek doen. Een getuige zag het voertuig te water raken en verklaarde dat ondanks dat de ramen van de auto open waren hij geen contact kreeg met de inzittenden. Met behulp van een verreiker kon het voertuig door de brandweerlieden van Havelte gelokaliseerd worden. De brandweerduikers van Zwolle hebben beide inzittenden vervolgens uit het voertuig gehaald, de brandweerduikers uit Assen arriveerde pas veel later.

Het aanwezige ambulancepersoneel kreeg assistentie van het Mobiel Medisch Team  (MMT) welke vanaf Groningen Airport Eelde (GAE) met de traumaheli ter plaatse kwam. Beide slachtoffers werd vervolgens gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Het voertuig is vervolgens met behulp van de verreiker uit het water gehaald. De provinciale weg N371 is ten tijde van het ongeval  afgesloten geweest voor het verkeer.

Foto’s: © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Publicatie:

AD

Dagblad van het Noorden

De Stentor

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *