TT Circuit Assen ontvangt positieve beoordeling van de FIA

ASSEN – Het TT Circuit in Assen heeft een positieve beoordeling gekregen van de FIA. Hierdoor is de komst van de Formule 1 naar de Drentse hoofdstad weer dichterbij gekomen. Volgens de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) hoeft er weinig veranderd te worden aan de 4.545 m lange baan. Het circuit blijft daarmee ook geschikt voor de Moto GP (TT).

Charlie Whiting racedirecteur van de FIA heeft vorige week een bezoek gebracht aan het TT Circuit voor een keuring van de zogenoemde Grade 1 Licentie. Deze licentie is het TT Circuit benodigd om de Formule 1 in Assen te kunnen organiseren. Met het doorvoeren van een aantal aanpassingen op het gebied van de veiligheid (Vangrails, Tecpro Barries en Krbstones,) is het circuit geschikt bevonden voor de Formule 1. De organisatie was tevens zeer te spreken over de moderne facaliteiten.

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *