Brand verwoest bed en breakfast in Westervelde (Video)

Westervelde- Een uitslaande brand heeft woensdagavond een Bed & Breakfast verwoest aan de Olde Hofweg in Westervelde.

Omstreeks 19.28 uur werd de brandweer van Norg gealarmeerd voor een woningbrand. Binnen een minuut werd er door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand. Hierdoor werden ook het korps van Haulerwijk en de waterwagen uit Veenhuizen gealarmeerd. Ook de hoogwerker van de Asser brandweer werd gelijk mee gealarmeerd. Omdat de Asser brandweer op woensdag hun wekelijke oefening heeft kon de hoogwerker snel richting Westervelde.

De brandweer van Norg kon al kort na het uitrukken constateren dat het om een uitslaande woningbrand betrof. De brand was vanaf de Eenerstraat in Norg reeds zichtbaar. De waterwagens van Roden en Smilde evenals het grootwatertransport uit Vries werden extra gealarmeerd.

De grootschalige inzet van de brandweer kon niet voorkomen dat de boerderij waarin de Bed en Breakfast gevestigd was volledig afbrandde.

Foto’s: A.Poelman, J. Potjewijd en P.Koene © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl

Dagblad van het Noorden

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt