Zeer grote brand bij Autosloperij in Hoogezand (Update)

Hoogezand- Donderdagmorgen even na 11.30 uur werd er een buitenbrand gemeld aan de Foxham in Hoogezand. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand.

Al snel werd duidelijk dat de classificatie middelbrand niet toereikend was. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar zeer grote brand. Ook werd er Grip 1 afgekondigd om een plaatselijke coördinatie mogelijk te maken. De enorme rookontwikkeling die bij de brand vrijkomt is op grote afstand waarneembaar. De rook trekt parallel aan de A7 richting het westen. De veiligheidsregio Groningen heeft een NL-Alert uitgegeven.

Om 12.20 werden er een groot aantal extra brandweereenheden gealarmeerd. De brand woedt bij een autosloperij. Bij de sloperij staat een stapel auto’s in de brand, ook de naastgelegen loods met papier zou inmiddels aan de vlammen zijn overgeleverd.

De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar Grip 2.

Foto’s © Compact Media / Nieuwsingroningen.nl

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt