Rietgedekte schuur in brand aan de Oudewijk in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Vrijdagmiddag even na 17.00 uur ontdekte een voorbijganger op een fiets een brand in een rietgedekte schuur aan de Oudewijk in Zevenhuizen. Ze alarmeerde de bewoners en de brandweer van Haulerwijk. Samen met enkele omwonende werd in afwachting van de brandweer een bluspoging ondernomen met emmers.

Aangezien het om een rietgedekte schuur ging werd er opgeschaald naar middelbrand. Naast de brandweer van Haulerwijk kwam ook het korps van Marum (Gr.), de Hoogwerker van Groningen en twee waterwagen van Roden (Dr.) en Eelde (Dr.) ter plaatse. De sloot naast de woning was namelijk bevroren.

Door de inspanningen van bewoners en omwonende en de brandweer werd een grotere brand voorkomen. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongevallen plaatsgevonden. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Foto’s: R. Koene © Compact Media / Nieuwsingroningen.nl

Dagblad van het Noorden

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt