Verhoogde kans op ontstaan en uitbreiding van natuurbranden.

NOORD-NEDERLAND – Ondanks de kou is er in Drenthe en Overijssel een verhoogd risico op natuurbranden. door een langere periode van droogte, een lage luchtvochtigheid en een harde wind. Door de wind bestaat er een aannemelijk risico van uitbreiding.

In Drenthe geldt er momenteel code Geel en in Overijssel geldt code oranje. De veiligheidsregio Drenthe heeft daarom ook maatregelen getroffen. Bij een alarmering wordt door de meldkamer standaard twee keer een tankautospuit en twee waterwagens gealarmeerd. Ook zal de Officier van Dienst gealarmeerd worden.

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt