Technische storing in WAS-systeem

Het luchtalarm is vandaag om 12.00 uur op diverse plaatsen niet afgegaan. Meerdere veiligheidsregio’s melden dat de oorzaak een technische storing is.

Op plekken door heel Nederland bleven de sirenes aan het begin van de middag stil. Dit omdat het WAS-Systeem (waarschuwings- en alarmeringssysteem) een storing had. Het zou hierbij gaan om een landelijke storing volgens diverse andere media.

Het luchtalarm wordt iedere eerste maandag van de maand getest. De sirenes worden dan door een medewerker van de veiligheidsregio aangezet met een druk op een knop. Nu de sirenes niet werken, adviseren diverse veiligheidsregio’s mensen om NL-Alert in de gaten te houden voor eventuele meldingen.

NL-Alert is het systeem dat tekstberichten naar smartphones verstuurt in het geval van een noodsituatie.

P.Koene

Behoord tot de directie van Compact Media en is naast allround fotograaf en cameraman/Journalist voor het Algemeen Noord Nederlands Persbureau (ANNP) ook verricht hij redactionele werkzaamheden en is hij plaatsvervangend leidinggevende. Zijn werkgebied betreft geheel de grensstreken van de drie noordelijke provincies. Daarnaast doet hij vastleggingen van landelijke en internationale evenementen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt