Zware klus voor veel brandweerkorpsen tijdens de provinciale brandweerwedstrijden in Peize (Uitslagen: Brandweer Beilen wint!!)

PEIZE – Op zaterdag 10 maart werd er in Peize de provinciale brandweer wedstrijden in de klasse 112 gehouden. Gedurende de dag streden 10 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe om een plek bij de eerste drie.

De brandweer wedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Peize. De beste drie korpsen gaan door naar de 1e ronde gewestelijke brandweerwedstrijden op 28 April in Zuidlaren.

Scenario

De brandweerkorpsen werden zaterdag gealarmeerd voor een brand aan de Hereweg in Peize. Aanrijdende hoorde het desbetreffende korps dat er ook een ongeval had plaatsgevonden.

Bij werkzaamheden aan het dak van de sporthal was brand ontstaan. Een brandende gasbrander was terecht gekomen in een afvalcontainer. De brand sloeg over naar het gebouw. en werd uiteindelijk uitslaand. Een van de dakdekkers probeerde zijn bestelauto nog te verplaatsen, maar een toegesnelde 112 fototgraaf veroorzaakte voor het pand een aanrijding, waarbij de bedrijfsauto kantelde.

Aan de brandweer de taak om het vuur te blussen, een dakdekker van het dak te halen, een licht gewonde slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. (door hem te begeleiden) en nietsvermoedende schilder van een steiger in de sporthal te halen.

De deelnemende korpsen hadden de taak om het scenario zo goed en zo snel mogelijk te voltooien.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

 

Uitslag Brandweerwedstrijden Peize
BRANDWEERKORPS Punten
1e Brandweer Beilen  1367
2e Brandweer Norg  1258
3e Brandweer Zuidwolde  1255
4e Brandweer Smilde
5e Brandweer Assen – Oost
6e Brandweer Roden
7e Brandweer Assen-West
8e Brandweer Westerbork
9e Brandweer Gieten
*Opmerking

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt