Ajax voert de druk op bij PSV na winst tegen SC Heerenveen

AMSTERDAM – PSV verloor pijnlijk afgelopen zaterdagavond uit tegen Willem II. De Eindhovenaren verloren met maar liefst 5-0. Een uitgelezen kans voor de Amsterdammers om weer punten in te lopen.

De club uit Amsterdam begon zonder aanvoerder Veltman, hij werd gepasseerd door Kristensen. Verdediger Matthijs de ligt nam het aanvoerderschap over. De harde kern van Ajax de F-side liet de eerste 20 minuten van de wedstrijd zich horen middels spandoeken  en uitte hun ongenoegen over het bestuur.

Ajax begon sterk en via de Ligt (3 min.) een penalty moeten krijgen scheidsrechter Kamphuis zag ondanks zijn positie de overtreding van Vlap over het hoofd. Ook Klaas-Jan Huntelaar liet het na om zijn club op een voorsprong te zetten.

In de 31e minuut was het dan wel raak voor de Amsterdammers, Ziyech zette de bal voor, waarna de aanvoerder geheel vrij binnen kopte. Lang van de voorsprong kon Ajax niet genieten. In de 33e minuut maakte Odegaard met een afstandsschot gelijk, het schot was onhoudbaar voor keeper Onana. De eerste helft kende geen winnaar.

In het begin van de tweede helft begonnen de Amsterdammers sterk. Van de Beek had in de 1e minuut na rust al een grote kans. Een minuut later schopte Klaas Jan Huntelaar uit de draai de bal over. De druk van de Amsterdammers op de Friezen bleef. Met een schot van Ziyech op doel en Klaas Jan Huntelaar op de lat.

Na een prachtige dribbel werd Kluivert door Vlap even buiten het strafschop neergelegd. De vrije trap van Ziyech belandde tegen Huntelaar aan, de rebound van Scöne kwam tegen de lat, vervolgens kreeg Wöber hem er niet in. In de vierde poging werd Hansen wel gepasseerd, Tagliafico schoot vie de paal raak.

Ajax gooide de wedstrijd aan het einde helemaal op slot. in de 88e minuut scoorde Van de Beek na een voorzet van Ziyech en ook stond Ziyech aan de basis van de 4-1 die door Neres in de extra tijd werd gescoord. Ziyech werd door zijn goede spel de man van de wedstrijd. SC Heerenveen speelde een slechte wedstrijd en had volgens de trainer niet de wil om te voetballen.

Foto’s © Compact Media

 

 

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt