Boeing 747 landt met Amerikaanse troepen op Groningen Airport Eelde (Foto update)

EELDE – Op Groningen Airport Eelde landde dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur een Boeing 747. Het betrof een vliegtuig van Atlas Air welke is opgestegen vanaf Portland (Amerika) en een tussenstop maakt op Groningen Airport Eelde. Vervolgens vliegt de Boeing door naar Koeweit.

Het vliegtuig heeft een capaciteit van 490 passagiers en is het grootste toestel wat Groningen Airport Eelde tot nu toe heeft bezocht. De Boeing 747 brengt Amerikaanse troepen voor de aanstaande Frisian Flag oefening, deze vind plaats tussen 9 en 20 april op de vliegbasis in Leeuwarden.

De Frisian Flag is een internationale oefening, voor piloten en militairen, met als doel zo goed mogelijk te kunnen samenwerken, mocht dat ooit noodzakelijk zijn in conflictgebieden.

De vliegbasis Leeuwarden maakt bekend dat het vliegtuig niet kan landen op de Defensie luchtmachtbasis in Leeuwarden, aangezien er geen materieel is om civiele toestellen te kunnen opvangen en af te handelen. Groningen Airport Eelde heeft deze faciliteiten wel.

Foto’s: R. Wouterson, R.Koene & M.Link © Compact Media / Nieuwsindrenthe.nl & BTB Fotografie

 

Redactie

Nieuwsitems, Persberichten en/of tips kunt u richten aan de redactie@compactmedia.nl of op Twitter @Nieuwsflyer Facebook: Compact Media

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

×
Welkom op onze whatsapp tiplijn,

Stuur ons u tip! (Tip melding, locatie en reeds bekende informatie)

Alvast bedankt